Eten&drinken: Slastamp

26 Aug

Recept: Slastamp

Photobucket

Ik vind het als ik makkelijk wil eten of geen zin in een salade heb wel eens lekker om slastamp te eten. Slastamp is zoals de naam doet vermoedden een stamppot. Het is een hele makkelijke stamppot en het enige wat lang duurt is het koken van de aardappels.

Slastamp

– 500 gram ijsbergsla
– 8 tot 10 middelgrote tot grote aardappels
– zout
– melk
– grote pan
– stamper

Schil de aardappels en snij deze in vieren. Was de aardappels en doe ze in een (te) grote pan. Doe water bij de aardappels tot ongeveer een cm onder de bovenste aardappel. Gooi naar eigen smaak zout in het water bij de aardappels maar onthoud goed dat melk het zout neutraliseerd dus als je er niet zo veel in gooi je dit ook niet zal proeven. Zelf gooi ik er altijd ongeveer een halve eetlepel zout in. Kook vervolgens de aardappels zo dat als je er met een vork in prikt deze uit elkaar vallen. Als de aardappels goed zijn giet je de aardappels af. Tijdens het koken van de aardappels heb je genoeg tijd om de ijsbergsla in reepjes te snijden, en te wassen. Mocht je een zak gesneden sla gekocht hebben dan hoef je dit natuurlijk niet te doen. Als je de aardappels afgegoten heb zet je de pan (op een onderzetter) op het aanrecht. We gaan nu namelijk puree maken van de aardappels.

Pak de stamper, gooi wat melk (niet te veel) bij de aardappels en stamp de aardappels. Het moet een romige puree worden dus als je denkt hmm er kan nog wel wat melk bij dan kan dat zeker! Maar zorg dat de puree niet te dun wordt, we willen namelijk geen aardappel sla soep😉

Als de aardappels een gladde romige puree zijn pak je de sla erbij en we gaan deze beetje voor beetje door de puree roeren tot alle sla er in zit. En klaar is je slastamp.

Eventueel kan je als je opgeschept hebt er zoals ik gebakken spekjes overstrooien zoals ik. Ook is een gekookt ei bij de slastamp erg lekker!

4 Reacties to “Eten&drinken: Slastamp”

  1. Madelon 27/08/2010 bij 15:21 #

    Dat klinkt lekker, ga ik eens onthouden voor in de winter🙂

  2. Lianneke 28/08/2010 bij 11:29 #

    Dat klinkt niet verkeerd! Ga ik even opschrijven en als het heel koud is maken.

  3. Samantha 30/08/2010 bij 17:27 #

    M’n zus maakte dit wel eens. Het is erg lekker. Een lichte stampot zeg maar!

  4. Eline 03/09/2010 bij 21:48 #

    ziet er lekker uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: