Eten&Drinken: Romige Aspergesoep

20 Mei

Van asperges zijn enkele dingen bekent.
Het is een seizoens groente, je plas ruikt raar na het eten ervan en ze zijn een van de groentes die goed zijn voor je nagels.

Omdat het nu het asperge seizoen is heb ik voor jullie een heel lekker recept om zelf aspergesoep te maken.
Mijn aspergesoep maak ik ook op deze manier trouwens.

Romige Aspergesoep

Ingredienten:
– 10 dunne of 6 dikke ongeschilde asperges
– 500 ml Kookroom (te koop oa bij de AH, een light kookroom kan ook)
– 1,8 l water
– peper
– zout

Benodigdheden:
– 1 grote pan (moet 3 L in kunnen)
– 1 middelgrote pan (moet met gemak 2 L in kunnen)
– zeef of vergiet
– blender

Schil de asperges en snij de kontjes er af.
Let op gooi niet de schillen en kontjes weg deze gaan we namelijk nog gebruiken!
Zet de grote pan op met de 1,8 l water er in en voeg hier de kontjes en schillen aan toe.
Snij de asperges in kleine stukken en doe ze in een bakje.
Wanneer de schillen en het water gekookt hebben voor ongeveer 20 minuten moet het water troebel zijn.
Nu moet je het kookvocht opvangen in de middelgrote pan terwijl je de schillen en kontjes er uit zeeft (dit is het makkelijkst als je de zeef of het vergiet op de middelgrote pan zet)
Zorg dat de grote pan leeg is en geen restjes bevat van de schillen.
Giet nu het kookvocht weer terug in de grote pan.
Gooi de stukken asperge in het kookvocht en kook de asperges gaar (dit duurt ongeveer 10 minuten).
Zodra de asperges gaar zijn kan je het geheel blenderen. Als je alle stukjes geblenderd hebt kan je de kookroom toevoegen. Roer dit goed door en laat het licht doorkoken. Blijf goed roeren!
Nu kan je de soep op smaak maken met zout en peper.
Schrik niet als je best veel zout en peper moet gebruiken, de room neutraliseerd de smaak nogal, daarom moet je ook pas op het laatst zout en peper toevoegen.😉

variatie: haal voor je alles blendert de toppen er uit en gooi deze weer terug in de pan na het blenderen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: