Tips&Tricks: Foundation

13 Mei

Met een slechte foundation kan je je look helemaal verpesten.
Vandaar dat ik in Tips&Tricks vandaag een blogje post over foundation.
Oa over hoe je de beste foundation voor jouw huidskleur en huidtype kan vinden.

Het is nogal een lang stuk maar ik hoop dat jullie het leuk vinden en lees ook graag jullie reactie!

De kleur van de huid verschilt van persoon tot persoon. Daarom zijn er tegenwoordig ook verschillende kleuren foundation. Vroeger was dit wel anders toen bestonden er namelijk alleen maar rozeachtige foundations.

Een professionele visagist kan jouw huidskleur bepalen en dan een goede basis kiezen. Helaas heeft niet iedereen een visagist tot zijn beschikking en zal je zelf je huidskleur moeten bepalen. Dat lijkt misschien heel moeilijk maar dat valt echt mee. Een huid neigt namelijk altijd of meer naar roze of meer naar geel. Zodra je weet naar welke kleur jouw huid neigt is het een stuk makkelijker om de juiste foundation te vinden.

Dus ga voor de spiegel staan (het liefst bij daglicht licht) en bekijk je huid eens heel goed!

Als je vast gesteld heb naar welke kleur jouw huid neigt ga je opzoek naar de beste kleur foundation. Een foundation is om te egaliseren en niet om je bruiner te maken dus als je een foundation kies, kies er dan een die dezelfde kleur heeft als je eigen huidskleur. Als je namelijk een foundation pak die donkerder is dan je eigen huid dan ziet dat er heel snel als een soort van masker uit.

Heb je een foundation gevonden waarvan je denkt dat deze de juiste is voor jouw huid? Probeer hem dan eerst even uit op een plekje op je kin dicht bij je nek. Sluit de kleur van de foundation goed aan bij de kleur van je huid en zie je geen verschil? Gefeliciteerd je hebt de goede foundation gevonden! Zie je wel verschil? Dan heb je misschien een foundation met de verkeerde pigmentatie gekozen of de pigmentatie is wel goed maar de foundation is te licht of te donker.

Ik heb zelf een hele lichte huid en de meeste allerlichtste foundations zijn eigenlijk net nog iets te donker. Maar ik heb van een meisje wat bij de iciparis werkt de volgende tip gekregen: pak een klein beetje hydraterende dagcreme en mix die met je foundation (dit kan je het beste op de rug van je hand doen) en breng dan je foundation met een foundationkwast aan op je gezicht en hals. Je zal zien dat de kleur net iets lichter is en dat je foundation beter in je huid trekt en er niet zo ‘op’ ligt!

Nou moet je nog een soort foundation kiezen wat past bij jouw huidtype.
Heb je een vette, een normale, droge huid of toch een huid met acne?
Ik leg je uit hoe je huidsoort kan vaststellen.

Je huid is een spiegel van je innerlijk, als je een slecht eetpatroon of stress hebt zal je dit dan ook zien aan je huid. Ook moet je je huid iedere dag schoonmaken. Ga dus nooit met je make-up slapen! Je kan je huid het beste wanneer je net wakker bent beoordelen (niet omdat je dan net wakker ben maar omdat jouw huid dan ook net wakker is), zodra je weet welke huidtype je hebt kan je op zoek gaan naar de foundation!

De vette huid:
Een vette huid heeft olieachtige zones op het voorhoofd, de neus en de kin. Ik heb zelf ook een vette huid alleen bij mij zijn mijn wangen vaak ook nog vettig.
Als je een vette huid heb moet je eigenlijk 2 soorten foundations gebruiken maar omdat dat a.) veel geld kost en b.) het moeilijk is daarmee een goede basis te maken kan je het ook anders doen.
Je kan je huid na het schoonmaken het beste eerst insmeren met een hydraterende (dag)creme, nadat die goed ingetrokken is kan je een cremeachtige foundation gebruiken. Door het af te poederen kan je een glimmende huid voorkomen.

De normale huid: Jij kan kiezen uit alle soorten foundations, kijk wat jij zelf het lekkerst vind om aan te brengen en wees niet bang om verschillende soorten uit te proberen!

De droge huid:
Een droge huid moet goed gehydrateerd worden. Naast een hydraterende dagcreme kan je een foundation op waterbasis gebruiken, die bescherm en voed de huid.

De huid met acne:
iemand met acne kan het beste producten gebruiken die niet het natuurlijke systeem van de huid ontregelen, veranderen of beschadigen. Zulke producten zijn niet-comedogeen. Een merk wat niet-comedogene producten heeft is bijvoorbeeld MAC.
Let wel op dat als je acne hebt dat je niet met je foundation je acne probeert te camoufleren! Foundation is hier niet voor bedoelt en je zal daardoor ook niet het gewenste resultaat krijgen.
Als je je acne wilt camoufleren kan je het beste nadat je foundation hebt aangebracht met een camoufleerstick of pallet je acne camoufleren.
Let op doe dit nadat je je foundation hebt aangebracht niet voor je je foundation aanbrengt!

Wees ook niet bang om een foundation te pakken die uit een hoge prijscatogorie komt! Duurdere merken hebben een reputatie om hoog te houden en investeren ook veel geld in research. Dit zie je terug in de prijs. Er zijn natuurlijk nog meer redenen om voor een duurder merk te kiezen een van mijn belangrijkste redenen is dat ze proefdier vrij zijn!

Hier kan je een artikel van lacquerized vinden over welke merken proefdier vrij zijn, welke niet en welke (nog) niet gereageerd hebben op de vraag of ze proefdier vrij zijn. Let op het artikel is in het engels en het kan zijn dat de lijst niet helemaal up-to-date is. Wil je zeker weten of een merk proefdier vrij is? Neem contact op met het merk! Op die manier weet jij het zeker.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: